טלפון

089222524

אימייל

info@puremagics.co.il

שעות פעילות

ראשון -חמישי : 8:00-17:00

לאסטקסנטין יכולת השפעה על העור הן במישור הבריאותי והן במישור הקוסמטי

ברמה הבריאותית- צריכה קבועה של אסטקסנטין מפחיתה את נזקי העור המצטברים מחשיפה ממושכת לשמש, מקלה על תסמיני דלקות עור למיניהן ומפחיתה את הסיכון לחלות בסוגים שונים של סרטן העור. במישור הקוסמטי- אסטקסנטין מקנה מראה עור מתוח וצעיר יותר, מאיץ את קצב התחדשות תאי העור ותהליכי החלמה של פצעים ומעכב פירוק של חלבון הקולגן (החלבון העיקרי ברקמת העור). ככלל, אסטקסנטין מהווה תמיכה לרקמות השונות של הגוף בהתמודד עם סטרס ועל כן מאט את קצב ההזדקנות. תכונה זו מובילה בין היתר לעור בריא יותר ולמראה צעיר ורענן יותר.

כיצד פועל אסטקסנטין להגנה כה רחבה על העור?

הפחתת לחץ חמצוני בפעילות אנטיאוקסידנטית עוצמתית– חלבון הקולגן אשר ציינו כאחד הרכיבים העיקריים בהרכבה של העור, רגיש לנזקי חמצון ונוטה להתפרק במפגש עם רדיקלי חמצן הנפוצים בגוף ורדיקלים חופשיים נוספים. נוכחות של אסטקסנטין ברקמת העור מנטרלת רדיקלים חופשיים, מפחיתה את הלחץ החמצוני ובכך מאיטה את קצב פירוק הקולוגן. שמירה על ריכוז קולגן גבוהה בעור מקנה מראה צעיר ובריא יותר [1,2,3].

עיכוב פירוק טבעי של קולגן ואלסטין אלסטין, כמו קולגן, הוא חלבון המהווה רכיב חשוב והכרחי בהרכבת העור. קולגן ואלסטין יחדיו מקנים לעור את האלסטיות והמתיחות האופייניים לו. אולם, קרינת UVA אליה אנחנו נחשפים מידי יום (ובמיוחד בשמש הישראלית) מעודדת יצירה של אנזימים הנקראים MMP’s שתפקידם לפרק קולגן ואלסטין. זאת הסיבה שחשיפה ממושכת לשמש מעצימה קמטים. אסטקסנטין מעכב פעילות אנזימים אלו ובכך מאט את קצב פירוק הקולגן והאלסטין בשני מישורים- מפחית לחץ חמצוני מצד אחד ומעכב אנזימים מפרקי קולגן ואלסטין מהצד השני [1,2,3].

הענקת לחות מתמשכת לעור– כפי שציינו קודם, אסטקסנטין מעכב את פירוקו של קולגן טרי. שמירה על חלבוני קולגן טריים מביאה למראה עור מתוח יותר ולתחושת לחות מתמשכת [4,5]. מחקרים קליניים שנרשמו בעת צריכת אסטקסנטין הניבו תוצאות חיוביות עבור המשתתפים, שנמדדו הן בשאלון אישי בו המשתתפים העידו על ההבדלים בעצמם והן באמצעות בדיקות אנאליטיות ומעבדתיות למדידת מאפייני העור [5].

עידוד התחדשות של תאי העור נוכחות של אסטקסנטין מעודדת חידוש של תאי עור ישנים ומאיצה את קצב החלמת העור מפצעים. מעורבותו של אסטקסנטין בקצב חידוש התאים באה לידי ביטוי בהגדלת כמות החלבונים שלוקחים חלק בחידוש רקמות ותיקון פצעים [6]. 

עיכוב תגובות דלקתיות לא רצויות אסטקסנטין מווסת את פעילותו של חלבון הנקרא NF-kB המוכר בתור מתווך דומיננטי בתגובות דלקתיות שלעיתים אינן נחוצות ואף עושות נזק לרקמות הגוף [7]. דלקות מסוג זה מופעלות כאשר הגוף מפרש לחץ הקיים על הרקמה כמזיק חיצוני שפלש לגוף והן מפעילות מנגנונים שונים על מנת לנטרל מזיק זה. אולם במקרים רבים הגוף אינו מפרש נכון את הסטרס על הרקמה ומזיק חיצוני בכלל אינו קיים. במקרים כאלו, דלקות אינן תורמות לשמירה על בריאות הגוף ואף יותר מזה, הצטברותן לאורך זמן עלול לייצר נזקים בלתי הפיכים לרקמות. מחקרים שנעשו מעידים על קורלציה בין דלקות עור חוזרות לבין סרטן העור. לכן, צריכה ממושכת של אסטקסנטין המווסתת תגובות דלקתיות לאורך זמן מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן העור במחלות כרוניות נוספות המתפתחות בעקבות דלקות כרוניות חריפות.


כל המידע הרפואי/שאינו רפואי, לרבות מידע אודות שיטות והמלצות טיפול/מידע תרופתי/גופים מקצועיים/גורמי טיפול, שמופיע באתר, מובא כמידע כללי ואין לראות בו בשום אופן תחליף לייעוץ/טיפול רפואי פרטני על ידי גורם רפואי מוסמך או המלצה על גורם רפואי/גוף רפואי או טיפולי כלשהו, פרטי או מוסדי. האתר נועד לרכז מידע כללי ואין להסתמך על המידע שבו בנפרד ו/או בניגוד ו/או כתחליף לייעוץ רפואי מותאם. כל מידע שמוצג באתר נאסף ו/או נוצר לפי מיטב ידיעת בעלי האתר ומתוך כוונה להנגישו לציבור המעוניין. על כן, יתכן שהמידע יכיל טעויות ו/או אי-דיוקים ו/או שגיאות. כל העושה שימוש ו/או מסתמך על המידע שבאתר עושה זאת על דעתו ואחריותו בלבד.  התוכן והמידע שמופיעים באתר אינם מהווים מידע רשמי של משרד הבריאות ו/או בתי החולים ו/או קופות החולים בישראל ו/או הגורמים המבטחים, והוא אינו מופעל בחסות מי מהגורמים הללו. בכל מקרה של סתירה בין המידע המופיע באתר לבין מידע שמופיע באתרים ו/או פרסומים רשמיים של מי מהגופים הללו, יש להסתמך על המידע שבאתרי ו/או פרסומי ספקי השירותים הרפואיים.


References:

Chen, W. P., Xiong, Y., Shi, Y. X., Hu, P. F., Bao, J. P., & Wu, L. D. (2014). Astaxanthin reduces matrix metalloproteinase expression in human chondrocytes. International immunopharmacology, 19(1), 174-177.


Kishimoto, Y., Tani, M., Uto-Kondo, H., Iizuka, M., Saita, E., Sone, H., … & Kondo, K. (2010). Astaxanthin suppresses scavenger receptor expression and matrix metalloproteinase activity in macrophages. European journal of nutrition, 49(2), 119-126.


Suganuma, K., Nakajima, H., Ohtsuki, M., & Imokawa, G. (2010). Astaxanthin attenuates the UVA-induced up-regulation of matrix-metalloproteinase-1 and skin fibroblast elastase in human dermal fibroblasts. Journal of dermatological science, 58(2), 136-142.


Yamashita, E. (2005). The effects of a dietary supplement containing astaxanthin on skin condition. Food Style 21, 9(9), 72.


Singh, K. N., Patil, S., & Barkate, H. (2020). Protective effects of astaxanthin on skin: Recent scientific evidence, possible mechanisms, and potential indications. Journal of Cosmetic Dermatology, 19(1), 22-27.

Meephansan, J., Rungjang, A., Yingmema, W., Deenonpoe, R., & Ponnikorn, S. (2017). Effect of astaxanthin on cutaneous wound healing. Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, 10, 259.‏‏

Davinelli, S., Nielsen, M. E., & Scapagnini, G. (2018). Astaxanthin in skin health, repair, and disease: A comprehensive review. Nutrients, 10(4), 522.


Eren, B., Tuncay Tanrıverdi, S., Aydın Köse, F., & Özer, Ö. (2019). Antioxidant properties evaluation of topical astaxanthin formulations as anti‐aging products. Journal of cosmetic dermatology, 18(1), 242-250.

מאמרים מומלצים