אסטקסנטין הוא נוגד חמצון אדום המופק מאצות ירוקות בשם Haematococcus pluvialis – המקור העשיר ביותר בטבע לאסטקסנטין טבעי. כאשר האצה חשופה לתנאים קשים ("ייבוש" בשמש, ללא אוויר ומזון) היא מייצרת את החומר הנקרא אסטקסנטין כדי לשמש כמגן מגן מפני הסביבה החיצונית.
בטבע שנמצא בצמחים ויצורים ימיים כמו שרימפס, סלמון, סרטנים ועוד. הוא שייך למשפחת הקרוטנואידים ונחשב לאחד מנוגדי החמצון החזקים והיעילים בעולם. המבנה המולקולרי שלו מאפשר לו להיות פעיל ויעיל בהרבה מכל נוגד חמצון המנטרל רדיקלים חופשיים. כנוגד חמצון הוא מולקולה יציבה מספיק כדי לתרום אלקטרון לרדיקליים החופשיים ובכך לנטרל אותם ולגרום להפחתה משמעותית של העומס החמצוני בגוף, ולהגן על התאים מפני חמצון, נזקים ופגיעה רחבה בתפקוד המערכות בגוף.
הייחודיות של אסטקסנטין היא שהמולקולה שלו מסיסה הן במים והן בשומן, ופועלת גם בתוך התא וגם במעטפת ובכל יכול להגיע למקומות רבים יותר בגוף. הוא בעל פעילות רפואית רחבה יותר מרוב נוגדי החמצון, מבלי להוות בעייתיות במנגנון הפעילות של הגוף. לאור הייחודיות של מבנה המולקולה היא בעלת יכולת נטרול מגוון רחב של סוגי רדיקליים חופשיים ומכאן נובע חלק מהעוצמה שלה. לכן רבים מגנים את האסטקסנטין כ"מלך של נוגדי החמצון" והתאמת חומר הגלם למספר רחב של יישומים.
